Förlag

Förlag

Böcker

 

Boken är en berättelse om unik expedition som ingen annan har genomfört. Den skildrar ett oförglömligt äventyr, en vandring över den grönländska inlandsisen, där människor aldrig tidigare satt sin fot. Boken är rikt illustrerad med foton tagna av de två äventyrarna.

 

Kan man driva ett framgångsrikt företag med hästar?

Inget företag klarar sig i längden utan en sund ekonomi och till grund för en sådan ligger mycket arbete med att planera sina intäkter och kostnader.

Den här boken innehåller lönsamhetskalkyler med anvisningar för olika verksamhetsgrenar inom hästbranschen men också några andra mallar som är praktiska verktyg i olika ekonomiska besluts-situationer. Kalkylerna är översiktliga och lätta att använda. Alla kalkyler finns i redigeringsbara excelfiler på den medföljande cd:n.

Följande kalkyler finns med: 1) Avelssto 2) Upp-födning av inriden unghäst 3) Inackordering och stallplatser 4) Inridning och utbildning 5) Trav-träning 6) Galoppträning 7) Ridskola 8) Turridning 9)Foderproduktion hösilage 10) Foderproduktion hö/bete 11) Hästvård, t ex massage och kiropraktik 12) Hovslageri.

A4-format, 62 sidor

 

Författaren Ewa Sarlöv är civilekonom och har många års erfarenhet som lärare I företagsekonomi. Hon har bl a under flera år undervisat i ekonomi på Flyinge AB men är nu verksam på Malmö Högskola. Hon har också erfarenhet som hästägare och uppfödare och är amatörtränare i galopp.

Copyright Almitas 2014 © All Rights Reserved